Mijn schoolaccount
Startpagina CSG-Portaal
Startpagina Office 365
Mijn persoonlijke startpagina

Algemene boekeninfo

De site is per 1-7-2016 aangepast en Up to date

 Algemeen 

Informatie boekenfonds en overige vakinformatie 

Op deze pagina vindt u de belangrijkste informatie met betrekking tot het boekenfonds van het Augustinuscollege. 
Ook kunt u door hier te klikken bestellingen voor leer- en hulpmiddelen doen.   

Wat is precies het boekenfonds? 

Via de school krijgt uw kind aan het begin van het cursusjaar het boekenpakket die hij/zij nodig heeft om de lessen te kunnen volgen bij ons op school. 

Is het boekenfonds voor alle leerlingen en voor alle klassen?   

Ja, het boekenfonds is voor alle klassen. Na ontvangst moeten de boeken worden gekaft en in de loop van het schooljaar moet er netjes mee omgegaan worden. De schoolboeken en werkboeken worden  door de school verschaft. 

Moeten de boeken ook weer worden ingeleverd? 

Aan het einde van het schooljaar moeten alle lesboeken worden ingeleverd. Boeken die niet worden ingeleverd, om wat voor reden dan ook, worden in rekening gebracht. De kosten bedragen 80% van de nieuwwaarde. Ook beschadigde boeken die afgeschreven moeten worden, worden in rekening gebracht. Let op: werkboeken waarin is geschreven hoeven niet ingeleverd te worden. 

Wat moet er nog meer aangeschaft worden? 

Naast de boeken moeten er nog andere hulpmiddelen aangeschaft worden. Dat zijn vaak algemene hulpmiddelen die al in het bezit zijn of van andere leerlingen overgenomen kunnen worden en minder methode- of leerwegengebonden zijn.

Kan dit ook via school besteld worden? 

Enkele OOP personeelsleden dragen zorg dat een aantal hulpmiddelen via school kunnen worden besteld. Dat is niet alleen gemakkelijk, maar ook voordeliger.. Ook is er dan uniformiteit in het te gebruiken esmateriaal.

 Klik hier voor de bestellijst.   

Woordenboeken 

Voor de woordenboeken geldt, dat de Van Dale ster woordenboeken (ook in de bovenbouw) worden gebruikt. 

Tekendoos /etui

Om de lessen tekenen goed te kunnen volgen, wordt gebruik gemaakt van een persoonlijke tekendoos. Deze kan via de school besteld worden. Daardoor ben je er zeker van dat de inhoud overeenkomt met wat erop school wordt gebruikt. De inhoud van een tekendoos is: linde potlood hb - linde potlood 2b - linde gum - puntenslijper metaal - liniaal 20 cm - Talens mengset 08c405 -schoolpenhouder + kroontjespen - penseel nylon nr 3 - penseel nylon nr 6 - oostindisch inkt 11ml - mengbakjes 3 in 1 - setje kleurpotloden. 

Rekenmachine ( onderbouw )

Leerlingen van klas 1, 2 en 3 hebben een rekenmachine nodig (de Casio fx-82 ms wordt aanbevolen). 

Rekenmachine ( Bovenbouw ) 

Voor de bovenbouw klassen is de grafische rekenmachine TI-84 PLUS CE-T TP verplicht. Deze rekenmachines kunnen ook via de school besteld worden. Als de rekenmachine die via school is besteld binnen de garantieperiode een defect vertoont, wordt deze binnen ca. drie werkdagen vervangen.   Klik hier voor bestelformulier. 

Verplichte andere hulpmiddelen worden niet via  school geleverd.

voor wiskunde:    Geodriehoek
                               passer 
    
                          vulpotlood
    
                          A4 schrift met 1 cm2 ruitjespapier (brugklas  en 2e klassen)

proefwerkblok 

Alle leerlingen krijgen bij het boekenpakket gratis een proefwerkblok. Een nieuw proefwerkblok kan bij de conciërge voor : € 2,50 worden gekocht.

 Informatie omtrent leerlingen met dyslexie verklaring 

Leerlingen met een dyslexie verklaring die daardoor lesboeken ed. nodig op daisy-rom  en/of edu bestanden kunnen dit zelf bestellen bij www.dedicon.nl
De kosten voor deze cd's kunnen worden gedeclareed op school bij Dhr. D. J. Ottema.

Vragen?          

dhr. D.J. Ottema  : 050–3139720/06-22376482 of  via e-mail : ott@csg.nl

 Laag inkomen 

Ouders/verzorgers met een laag inkomen kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage via de Wet Tegemoetkoming Onderwijsbijdrage en Schoolkosten (WTOS). Als u al een uitkering krijgt via de WTOS hoeft u niets te doen. Op de website van DUO-IB-Groep (www.ib-groep.nl) vindt u verdere informatie onder het kopje 'tegemoetkoming ouders'.

 

Meer informatie

www.postbus51.nl (gratis telefoonnummer 0800-8051)

www.ib-groep.nl (WTOS)

www.minocw.nl (ministerie van onderwijs)